R1. Raport privind descrierea consumatorilor din punct de vedere al caracteristicilor de consum
R2. Raport privind soluțiile tehnice bazate pe tehnici de profilare pentru modelarea și simularea consumului de energie pe tipuri de purtători
R3. Raport privind tehnici inovative de modelare și prognoză a fluxurilor purtătorilor de energie
R4. Raport privind soluții pentru managementul și controlul inteligent al fluxurilor purtătorilor de energie
R5. Raport privind platforma software pentru managementul și controlul inteligent al fluxurilor purtătorilor de energie
R6. Raport privind depunere cerere de brevet
R7. Suport e-Learning
R8. Raport privind testarea platformei
Proiectul, prin produsul care îl generează, determină managementul eficient al consumurilor energetice, iar prin aceasta contribuie la realizarea unor obiective care au ca rezultate:
(a) Furnizarea unor instrumente de analiză care permit profilarea și prognoza consumurilor energetice la agenții economici (IMM-uri).
(b) Eficientizarea și reducerea consumurilor energetice.
(c) Potențial semnificativ de atenuare a impactului facturilor energetice asupra bugetului consumatorilor.
(d) Creșterea competitivității și productivității beneficiarului care comercializează produsul prin furnizarea de servicii inovative și utilizarea de tehnologii noi.
Echipa proiectului de cercetare
Conf.dr.ing. Gheorghe Grigoras - Directorul proiectului
Prof.dr.ing. Mihai Gavrilas - membru al proiectului
Sef lucr.dr.ing. Ovidiu Ivanov - membru al proiectului
Sef lucr.dr.ing. Bogdan C. Neagu - membru al proiectului
Sef lucr.dr.ing. Florina Scarlatache - membru al proiectului
VALORIFICAREA REZULTATELOR SI IMPACTUL ECONOMIC - ETAPA II (2018)
In anul 2018, activitatea firmei a fost completată cu servicii de consultanță în vederea creșterii eficienței energetice la consumatorii de tip IMM. În acest sens, au fost desfășurate în prima parte a anului (lunile ianuarie – februarie) campanii de popularizare și publicitate din partea firmei de furnizare/ prestare de noi servicii care au ca scop creșterea eficienței energtice. Acestea au avut succes deoarece firma a comercializat, până în prezent, platforma software dezvoltată în cadrul proiectului, referitoare la management si control integrat al fluxurilor purtătorilor de energie în scopul creșterii eficienței energetice, către două IMM–uri. Odată cu comercializarea, partenerii au fost instruiți pentru utilizarea platformei EFIENER. De asemenea, începând cu luna martie au fost încheiate și contracte care au avut ca obiect de activitate furnizarea de servicii de consultanță și mentenanță a echipamentelor/instalațiilor electrice în scopul creșterii eficienței energetice. Rezultatele financiare obținute au condus la concluzia că, prin crearea acestei noi direcții de prestări servicii și comercializare software pe o nouă piață (cea a creșterii eficienței energetice la IMM-uri), cifra de afaceri a crescut (cu aproximativ 30% fata de nivelul din 2016), reprezentând un pas important făcut de firmă în anul 2018.
In luna iunie 2018 a fost publicat in buletinul OSIM rezumatul brevetului de inventie care a avut ca obiect platforma software de management și control integrat al energiei care a gestionat eficient fluxurile purtătorilor multipli de energie (electricitate).
În urma implementării platformei integrate de management și control integrat al energiei care a gestionat eficient fluxurile purtătorilor multipli de energie (electricitate), la un IMM, societatea a obținut o reducere a consumului de energie de 8.5 MWh față de nivelul din anul 2017.